Uw verslaggever mocht vrijdag 27 januari voor de eerste keer in zijn leven aanschuiven bij het dorpsdiner. Bij het betreden van het dorpshuis kwamen de geuren van winterkost hem al tegemoet. Deze keer serveerden de koks van het dorpsdiner een lopend buffet met verschillende stamppotten. Bij een buitentemperatuur die net onder de nul graden Celsius lag was dit het ideale avondmaal na een lange dag werken.
Terwijl in de keuken de stamppotten werden voorbereid stroomde de zaal langzaam vol met bewoners van Bovensmilde en omgeving. Onder het genot van een drankje was het een fijn weerzien voor veel gasten die regelmatig aanschuiven bij het dorpsdiner.
Rond de klok van zes uur werd het buffet door de organisatie officieel geopend en werd iedereen van harte welkom geheten. Na de opening van het buffet was het tijd voor de gasten om hun borden vol te scheppen en de inwendige mens te verwennen.
De ongedwongen sfeer zorgde ervoor dat er tijdens het diner oude contacten werden aangehaald en nieuwe contacten werden gelegd. Nadat iedereen van de verschillende stamppotten had genoten was het tijd voor een nagerecht.
Het nagerecht was ditmaal vanille pudding met kersensaus. Ook het nagerecht werd met smaak opgegeten waarbij een deel van de gasten de verleiding niet kon weerstaan om twee keer op te scheppen.
Met een volle maag en een gezellig diner achter de rug werd iedereen door de organisatie bedankt voor zijn komst en uitgenodigd voor het volgende dorpsdiner op 31 maart aanstaande in ons dorpshuis.
Als gasten willen we de organisatie van het dorpsdiner bedanken voor dit gezellige en smakelijke samenzijn. En voor wie nieuwsgierig is geworden naar het dorpsdiner; iedereen is welkom om aan te schuiven, echter zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Zorg er dus voor dat je je op tijd aanmeld en dan zien we elkaar vrijdag 31 maart aanstaande tijdens het dorpsdiner in dorpshuis de Spil.